11.06.2023 11:15 de Brinkhof Norg: UNICORN

De band brengt een programma van Keltische folk en swing  met uitstapjes van  Klezmer, shanties en Blue grass.

UNICORN is een bekende naam in de folkwereld en behoort  tot de top van wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. De band bestaat uit zangeres Renske de Uil, violiste Christina Knoll, gitarist John Kuiper en accordeonist Martien Tijburg.

Entree € 15,00 / 10,00 t/m 18 jaar / voorverkoop bij DA Drogist in Norg en Boekhandel Daan Nijman te Roden

Jos Maters – orgel en Marion Valk – saxofoon Duo Calyptura

10.07.2023 20:00 Koepelkerk Veenhuizen, entree € 10,00

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jos-Maters-2.jpgJos Maters (1997), organist en klavecinist, is werkzaam in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam waar hij als assistent-organist samen met artistiek leider Giles Brightwell vormgeeft aan de hoogstaande kerkmuzikale cultuur. Op jonge leeftijd volgde Jos zijn eerste orgellessen bij Theo Duyst; bij Willem van Twillert en Gerrit Christiaan de Gier bereidde hij zich voor op een conservatoriumopleiding, in Groningen bij Erwin Wiersinga, Theo Jellema en Johan Hofmann (bachelor orgel en klavecimbel, 2020) en in Amsterdam bij Matthias Havinga (master orgel, 2022).

Masterclasses volgde Jos onder meer bij Olivier Latry, Ben van Oosten en Wolfgang Zerer. Zijn afstudeerscriptie richtte zich op de onderbelichte orgelsonate van Herbert Howells waarbij dit indrukwekkende orgelwerk vanuit verschillende invalshoeken bekeken werd; niet alleen een grondige technische analyse hoorden daarbij, maar ook de situering van de sonate binnen het Britse orgelrepertoire en de ontvangstgeschiedenis ervan werden uitvoerig belicht. Jos is een veelzijdig musicus met een voorliefde voor en specialisatie in muziek uit de Engelse traditie. Hij is actief als docent in zijn lespraktijk, zie www.josmaters.nl

Marlon Valk (1995, Apeldoorn) begon op 10-jarige leeftijd met saxofoon spelen en volgde lessen bij de plaatselijke harmonie in Wierden. studeerde aan conservatoria in Groningen, Stockholm, Zürich en Den Haag. Marlon heeft haar bachelor klassiek saxofoon cum laude afgesloten bij Femke IJlstra in Groningen. In Stockholm heeft Marlon bij Christer Johnson mogen studeren, in Zürich bij Lars Mlekusch. Masterclasses volgde ze bij onder andere Jacob TV, Arno Bornkamp, Antonio Cánovas Moreno, Paul Cohen en Rodrigo Vila. Recent sloot Marlon haar master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Lars Niederstrasser, af met een 9,5.

Marlon heeft op de meest uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland mogen optreden, met onder andere het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Kamerorkest, de KMKJWF,  het Zurich Saxophone Collective, het Ricciotti Ensemble en haar ensemble Duo Calyptura, met organist Jos Maters. Ook is Marlon regelmatig te horen op Radio 4, waar ze recent gepresenteerd werd als ‘ster van de toekomst’. Daarnaast verzorgt Marlon saxofoonlessen voor het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps en geeft ze privéles aan jong en oud. Sinds 2020 is Marlon werkzaam als hoofdvakdocent saxofoon aan Academia Musica in Enschede.

Gijs van Schoonhoven – orgel

24 juli 2023 20:00 Koepelkerk Veenhuizen, entree € 10,00

Gijs van Schoonhoven, geboren in 1953 in Deventer, studeerde Orgel Kerkmusiek en Theorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Docenten aldaar waren onder meer Bert Matter, Johan van Dommele en Wim Kloppenburg. Hij behaalde onder meer de onderwijsakte B voor orgel, het einddiploma solospel en het praktijkdiploma Kerkmuziek.

Gijs Is stadsorganist van Enschede. Was van 1983-2014 als docent Orgel verbonden aan het Twents Conservatorium het huidige ARTEZ-Hogeschool voor de kunsten. Sinds 2016 is Gijs van Schoonhoven verbonden als full-time kerkmusicus aan st. Mariä Himmelfahrt in Ahaus (BRD). Met blokfluitiste Hanne Feldhaus vormt hij een vast duo. Sinds enige jaren begeleidt hij improviserend geluidsloze films uit het begin van de vorige eeuw.

Bert den Hertog – orgel

07.08.2023 20:00 Koepelkerk Veenhuizen, entree € 10,00

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium, afgesloten in 2005 met het diploma Uitvoerend Musicus na  een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk waarin hij met groot symphonieorkest de Symphonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde. Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen.  Bert concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland, en was als solist te gast op orgelfestivals in Rusland (St. Petersburg en Moskou), Estland, Roemenie, Polen, Duitsland, België en Frankrijk.

     Van 2000-2010 was Bert organist te Rotterdam,  vanaf 1 juni 2010 is hij  benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt. Vanaf 2013 is hij concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelcycli uit. Van Bert’s spel verschenen inmiddels acht CD’s (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken.’ Bert is bezig met hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels, te beluisteren op alle digitale streamingplatforms (Spotify, AppleMusic, Qobuz…) Naast het geven van recitals is Bert orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp. Meer info op www.bertdenhertogorganist.nl

Wietse Meinardi – orgel en Hanneke Ramselaar – hobo

21.08.2023 20:00 Koepelkerk Veenhuizen, entree € 10,00

Wietse Meinardi (1966) begon op zijn achtste met pianoles en nam vanaf zijn 14E orgelles. In 1984 volgde hij na zijn gymnasiumopleiding aan de Conservatoria te Groningen en Arnhem de studie orgel bij Johan Beeftink en Theo Jellema, kerkmuziek bij Bert Matter en Wim Kloppenburg, piano bij Max Gottlieb). In1990 en 1991 behaalde Wietse het Diploma Orgel en Kerkelijk Orgelspel. Daarna nam hij privélessen bij Cor Ardesch. Bovendien begon hij in 1989 de Kurt Thomas koordirectiecursus. Vanaf 1984 bouwde hij zijn lespraktijk op met orgel- en pianolessen, momenteel zo’n 40 leerlingen. Daarnaast is hij actief als koordirigent en tevens orgeladviseur, waarvoor hij in 2013-2014 de opleiding volgde tot orgeladviseur bij de Vereinigung der Orgelsachverständigen Deutschland.

Hanneke Ramselaar studeerde hobo bij Han de Vries aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij zich specialiseerde in kamermuziek onder leiding van Han de Vries en Pauline Oostenrijk. Zij volgde masterclasses o.a. bij Omar Zoboli in Varenna, Italië. Hanneke Ramselaar is regelmatig te gast bij verschillende orkesten en ensembles. Zij trad solistisch op met het Bredaas Barokensemble (met het hoboconcert van Bellini), het Wagenings Studentenorkest (met het dubbelconcert voor fluit en hobo van Moscheles) en met de Hoogovens Harmonie (met het hoboconcert van Rimsky-Korsakov). Zij speelde in De Nietsfabriek, een muziektheaterproduktie van Orkater, in Waterlanders, een muziektheaterstuk voor kinderen, waarvoor zij ook het scenario schreef en in Mozarts Cosí fan Tutte van Kameroperastichting Trionfo.

Manouche Swing, Franse gipsyswing en chansons

17.09.2023  11:15 De Brinkhof Norg

  • Ronald Kamphuis – gitaar
  • Kor Mulder – ritme gitaar
  • Laurens Nijenhuis – contrabas
  • Linda Molenkamp – zang

Entree: € 15,00 / t/m 21 jaar: € 10,00