Trio Tony Hoyting

17-03-2024, 11.15 uur

Brinkhof

Met het project ChamberJazz laat het trio van pianist Tony Hoyting akoestische jazz horen, in een bezetting van alleen snaarinstrumenten, waardoor je alle details hoort. De jazzvariant van kamermuziek dus. Van het plectrum langs de gitaarsnaren, de vingers langs de bassnaren en de hamers tegen de pianosnaren.
Deze bezetting vindt zijn oorsprong in de trio’s van onder andere Nat King Cole en Oscar Peterson.
Het Tony Hoyting Trio grijpt ook terug op muziek uit deze tijd, gecombineerd met eigen composities en eigentijdse arrangementen.

Tony Hoyting groeide op in Drenthe. Op jonge leeftijd begon hij met drumlessen, later begon hij thuis piano te spelen en pianolessen te volgen. In 2002 begon hij de studie Jazz Piano aan het Prins Claus Conservatorium. Hier studeerde hij bij Jasper Soffers, Marc van Roon, David Berkman en Michael Moore. Tony Hoyting speelt in veel kleine combo’s, maar ook in grotere ensembles zoals de bekroonde bigband Stageband uit Groningen waarvoor hij ook muziek schrijft (o.a. ‘Samba Azul’, opgenomen op ‘Journey to het hart’, 2014). Daarnaast arrangeerde hij voor Want2Swing Big Band en het Noordpool Orkest.

Contrabas, Marco Kerver, gitaar, Daan Kleijn.


DZMANO

24-03-2024, 15.00 uur

Margarethakerk

Georgisch Mannenkoor treedt op in Norger kerk


Zondag 24 maart, aanvang 15:00, geeft mannenkoor DZMANO uit Georgië een concert in de Margarethakerk in Norg. DZMANO bestaat uit Archil Kapanadze, Vaso Begishvili, Zura Insaradze en Zaza Tamarshvili. Zij komen uit Akhalsikhe, een stad in de regio Samtche Dzjavacheti in Zuidwest Georgië. In de oude stad Rabati bevindt zich een middeleeuwse vesting die inmiddels een toeristische trekpleister is. Zaza Tamarishvili is directeur van deze vesting en tevens leider van het mannenkoor Mskheta. Kwartet DZMANO maakt deel uit van dit mannenkoor. Ze zingen voornamelijk a capella maar bij een aantal liederen begeleiden ze zich op panduri, chonguri en gitaar.

Het programma bevat liederen over de natuur, liefde, strijd, arbeid en over tradities zoals de Supra (tafelritueel). Bovendien zingen ze enkele Christelijke liederen. De Georgische polyfone zang is eeuwenoud, stamt uit de 8e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst. DZMANO is inmiddels voor de derde keer op tournee in Nederland. Door dit concert te bezoeken ondersteunt u families die door werkloosheid in precaire omstandigheden verkeren. De kerk is vanaf half 3 open, de entree kost € 20,00 maar in voorverkoop € 17,50 bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, DA Drogist Ina in Norg (contant) en via www.cultureleraadnorg.nl