Zoldersteboven Jeugdtheater

27-10-2024, 15.30 uur

Brinkhof

Zoldersteboven, een spannend spel van Toemla over het verbergen van je grootste geheim.
Zondag 27 oktober brengt Muziektheatergroep Toemla een muziektheaterspel in de Brinkhof te Norg, aanvang 14:30. Dit keer geen peutervoorstelling maar voor iedereen vanaf 4 jaar. Gratis entree t/m 12 jaar, daarboven kost het € 7,50. Graag aanmelden bij www.cultureleraadnorg.nl.
Tijdens een beeldend en muzikaal mysterie onderzoekt Toemla de geheimen van de binnenwereld. Een spannende en lieve voorstelling over de dingen die je (liever) niet hardop zegt.


In “Zoldersteboven” zoekt Toemla een plek om zijn grootste geheim te verstoppen. Via een rood deurtje in de hoek van zijn zolder stuit hij op een bijna leegstaande grijze ruimte en wordt daar verwelkomd door een geest. Als ze zich beiden betrapt voelen, wordt het steeds moeilijker om hun verborgen zaken voor zich te houden. Weggestopte herinneringen keren terug, de zingende zaag slaakt een kreet en er wordt thee gemorst. Wie schrikt er van wie? Wie verstopt hier wat? En lukt het ze om deze nieuwe ontmoeting kleur te geven?


Concept & spel Denise Beekman & Esker van de Werken. Muziek Esker van de Werken.
Muziektheatercollectief Toemla is een muziektheatercollectief uit het Noorden (Groningen/Friesland) dat muzikale voorstellingen maakt, bestaande uit muziektheatermakers Denise Beekman en Esker van de Werken.


Saxophone Quartet MICA

17-11–2024, 15.00 uur

Margarethakerk

Saxofoonkwartet MICA speelt in Norger Kerk
Zondag 17 november speelt om 15:00 op uitnodiging van Culturele Raad Norg het saxofoonkwartet MICA in de Margarethakerk te Norg. De musici van MICA vonden elkaar tijdens hun studie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het kwartet heeft veel verschillende werken in het repertoire, dat varieert van de Amerikaanse, ritmische en virtuoze muziek van Paul Creston, tot de post-minimalistische werken van Marc Mellits en klassieke werken voor saxofoonkwartet. Vier keer hetzelfde soort instrument op het podium; toch hoor je hele verschillende mensen spelen met ieder zijn eigen muzikale ideeën. MICA Saxofoonkwartet bestaat uit: Tessa von Piekartz – Sopraansaxofoon, Silvan van den Boom – Altsaxofoon, Mirjam Kwebeman – Tenorsaxofoon en
Suzanne Boer – Baritonsaxofoon. De kerk is vanaf 14:30 open.


Trio Anamesa

24-11-2024, 14.30 uur

Brinkhof

Anamesa speelt Zuid- en Oost-Europese muziek in Norg

Zondag 24 november, aanvang 14:30, brengt Trio Anamesa een programma met muziek uit Zuid en Oost Europa in de Brinkhof te Norg. Het trio bestaat uit Leonieke Toering op gitaar, klarinet en dwarsfluit; Jan-Roelof Bathoorn op accordeon en Jelte Fossen op snaren (o.a. ud en mandoline} en percussie, bovendien zingen ze alle drie. Met de klanken van traditionele instrumenten en prachtige samenzang brengt het trio de muziek uit de Balkan en de opzwepende dansen uit Italië en Griekenland tot leven.

De afgelopen jaren speelden zij in Nederland en Duitsland op festivals en feesten. In 2024 brachten zij hun eerste studioalbum uit, dat tot nu toe zeer positief werd ontvangen. Het album bevat originele arrangementen, met nummers uit acht verschillende landen. Het is na afloop van het concert te koop, zowel op cd als lp, om er thuis van na te genieten!

Leonieke Toering groeide op in Assen en volgde tot haar 17e jaar dwarsfluitlessen en zanglessen aan het ICO. Zowel op school als later aan de USVA in Groningen zong ze in verschillende koren en amateurmusicals. Ze nam zelfs deel aan het prinses Christina Concours met een nummer uit ‘Les Misèrables’. Later woonde Leonieke in Italië en maakte deel uit van theatergezelschap “LaMama” in Spoleto en kwam in aanraking met de Italiaanse volksmuziek.

Accordeonist en zanger Jan-Roelof Bathoorn, opgegroeid in Lieveren en Roden, studeerde in Groningen Theaterwetenschap aan het Praedinius Gymnasium. Met verschillende muzikanten, zoals Johnny Campbell, James Bar Bowen, en NoNo & theSinkingShip toerde hij door West-Europa. Naast het spelen in diverse bands, treedt Jan-Roelof ook solo op. Hij heeft een voorliefde voor Oost-Europese muziek en zingt in vele3 talen: Engels, Duits, Frans, Russisch, Grieks, Turks en Servisch.

Jelte Fossen bespeelt snaarinstrumenten zoals ud, saz, bouzouki, en gitaar en percussie en drums. Zijn muzikale reis begon met het verkennen van traditionele West-Afrikaanse percussietradities en breidde zich al snel uit tot een breed scala aan genres. Hij speelt in een aantal bands, die elk een aparte muzikale ervaring bieden, zoals Rakkubadda: een dynamische mix van ska, surf en rock ’n roll. Nibiru: een trio dat Iraanse volksmuziek vermengt met hedendaagse jazz en Anatolische grooves, en Anamesa. Verschillende bands en projecten hebben hem meegenomen naar Duitsland, België, Engeland, Schotland, Frankrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De entree kost € 17,50 maar in voorverkoop € 15,00 via www.cultureleraadnorg.nl (let op Vroege Vogelacties), DA Drogist Ina te Norg (contant) en Boekhandel Daan Nijman te Roden.


NNO-Trio Classique

15-12–2024, 15.00 uur

Margarethakerk

Drie topmusici van het NNO geven concert in Norger kerk

Zondag 15 december, aanvang 15:00 uur, speelt het NNO-Trio Classique in de Margarethakerk te Norg. Het trio bestaat uit violist Sergiy Bolotny, pianiste Keiko Sakuma en celliste Noëlle Weidmann. Op het programma staan werken van Tsjakovski, Sjostakovitsj en Rachmaninov.

Sergiy Bolotny is afkomstig uit Oekraïne en prijswinnaar van verscheidene internationale vioolconcoursen. Na zijn studie in Kiev vertrok hij naar Wenen waar hij zich o.a. specialiseerde in kamermuziek. Hij werkte daar met de Wiener Bachsolisten, het Wiener Streichquartett en het prijswinnende Metro Trio. Ook leidde hij in Oostenrijk het succesvolle Klezmatov ensemble. In 2010 werd hij bij het Noord Nederlands Orkest benoemd tot 2e plv. concertmeester. Naast zijn werk als orkestmusicus treedt Sergiy regelmatig op als solist en speelt hij in meerdere ensembles.


Keiko Sakuma werd in Tokio geboren en begon met pianoles bij haar moeder toen ze vier jaar oud was. In 2000 vertrok ze naar Salzburg om piano te studeren aan het Mozarteum. Daarna richtte zij zich op kamermuziek aan de Universiteit voor Muziek in Wenen. In 2004 won Keiko in Japan de eerste prijs op het Concours voor Ensembles. In 2013 verhuisde zij naar Groningen om samen te kunnen zijn met haar man Sergiy, die ze in Wenen had leren kennen. Samen treden zij regelmatig op in uiteenlopende samenstellingen.


Noëlle Weidmann-Ercan (1985 Metz, Frankrijk) begon met piano spelen toen ze 5 jaar oud was en een jaar later volgde ook de cello. Nadat ze cello studeerde bij Jean Charles Rougier besloot ze zich volledig toe te leggen op dit instrument. Op 15-jarige leeftijd werd ze toegelaten aan het Conservatoire National Superieur de Musique (CNSM) in Parijs bij Michel Strauss. Ze zette haar studie voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde haar Master. In mei 2006 werd Noëlle, op 19-jarige leeftijd, eerste celliste bij het Noord Nederlands Orkest. Als solist speelde ze in prestigieuze zalen waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Amsterdam, Salle Gaveau Paris, Salle Pleyel Paris etc.
De entree bedraagt € 20,00 maar in voorverkoop € 17,50 via www.cultureleraadnorg.nl, Boekhandel Daan Nijman in Roden of bij DA Drogist Ina in Norg.