Harry Niehof

14-04-2024, 11.15 uur

Brinkhof

Op wier

De rand van de wierde biedt uitzicht op heden en verleden, op lief en leed van het Grunneger land, met wad en stad achter de horizon. Wat is daar de afgelopen jaren gebeurd? Corona dreef ons naar huis, het Grunneger land schudde heen en weer – bewogen tijden. Zeg dat wel. Maar een veranderende wereld scherpt de blik. En geeft lucht aan nieuwe muziek. Zanger/gitarist/songschrijver/producer Harry Niehof uit Feerwerd, winnaar van de Streektaalprijs van DvhN en de Grunny van RTV Noord, neemt je mee in zijn nieuwste Groninger songs over het vlakke land, aangevuld met bekende liedjes uit zijn omvangrijke repertoire. Hij begeleidt zichzelf op zijn gitaren in zijn unieke fingerpickingstijl.

De pers over zijn cd’s:

Heaven: …een pracht-cd met Niehof in ontspannen topvorm. Blues, roots en folk klinken allemaal door in zijn liedjes, waar hij ook altijd wat droge Groninger humor doorheen roert… Met deze cd mag hij wat ons betreft nationaal doorbreken.
de Volkskrant: Drenthe zal de titel ‘Bluesprovincie van Nederland’ in het vervolg moeten delen met Groningen… De melancholieke, maar zeker niet zwaarmoedige teksten in Gronings dialect sluiten perfect aan bij zijn fingerpicking gitaarstijl.
Oor: …warmbloedige liedjes over lonkende verten, leven en de liefde… Melancholiek luistervoer voor rusteloze zielen.

Met zijn cd Straks is t weer janken won Niehof de Streektaalprijs van Dagblad van het Noorden.

Zijn cd Golf noa golf werd door NewFolkSounds uitgeroepen tot beste streektaal-cd van 2010.


John & Nienke

26-05-2024, 11.15 uur

Brinkhof

John & Nienke nemen tijdens dit ochtendconcert van de Culturele Raad Norg de luisteraar mee op reis door de wereld van de country muziek. Ze vertellen over hun recente tournee door Amerika en zingen en spelen liedjes met teksten over het leven zelf.

John & Nienke zijn producers, singer-songwriters en man en vrouw. Ze wonen in Bovensmilde naast hun eigen opnamestudio NEO Music.

Door de jaren heen hebben ze veel liedjes en opnames geschreven, gearrangeerd en geproduceerd voor zichzelf, maar ook voor een groot aantal artiesten. Ze wonnen meerdere prijzen als songwriters, vocale artiesten, als producers en ontvingen een ‘Fair play’-prijs voor hun werk als producers bij NEO Music.