Zarek Silberschmidt Trio

25-08-2024, 14.30 uur

Brinkhof

De Culturele Raad Norg heeft de uit Nieuw Zeeland afkomstige gitarist Zarek Silberschmidt weten te strikken voor een concert in de Brinkhof, 25 augustus 2024, aanvang: 14.30 uur.

Silberschmidt is een week in Nederland en doet enkele optredens samen met begeleiders Ronald Kamphuis op gitaar en Melvin Könings op contrabas.

In zijn programma ‘The Art of Guitar’, neemt Silberschmidt de luisteraar mee op een reis door zijn thuisland en de Westerse wereld. Hij bewerkt liedjes van Stevie Wonder, John Butler en anderen met zijn unieke ritmische en melodieuze stijl. De stijl van Silberschmidt doet denken aan gitarist Tommy Emmanuel met passages variërend van lyrisch zoet tot intens en explosief.

Ook zijn kleurrijke en humoristische introducties worden zeer gewaardeerd. Kortom een muziekmiddag die je niet mag missen!


Wietse Meinardi & Hanneke Ramselaar

02-09-2024, 20.00 uur

Koepelkerk Veenhuizen

Orgelconcert met hobo door Wietse Meinardi en Hanneke Ramselaar in Koepelkerk Veenhuizen

Maandag 2 september, aanvang 20:00, brengen organist Wietse Meinardi en hoboïste Hanneke Ramselaarin de Koepelkerk te Veenhuizen een gevarieerd programma met oude componisten en na de pauze moderne zoals Erik Vloeimans.
Hanneke Ramselaar studeerde hobo bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam met als specialisatie kamermuziek. Zij maakte tournees en opnamen met Orkater, de musical ‘Joseph’, de band The Kik, Het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten en talloze andere orkesten en ensembles. Sinds de oprichting is zij solohoboïst van het Noordpool Orkest, dat veel bekende artiesten begeleidt. Het orkest speelde op Pinkpop en op het North Sea Jazz Festival en maakte cd’s. Binnenkort verschijnt de cd Peter Gabriel, a Jazz Rock Suite. Naast haar uitvoerend werk heeft Hanneke met een aantal collega’s in Groningen Muziekhuis050 opgericht en is zij adviseur bij de Raad voor Cultuur.


Wietse Meinardi studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem met als bijvak piano. Docenten waren o.a. Johan Beeftink, Theo Jellema en Bert Matter (improvisatie). In 1990 en 1991 behaalde hij diploma’s voor orgel en kerkmuziek. Daarna studeerde hij verder bij Cor Ardesch. Hij gaf orgelconcerten in Nederland, Duitsland, Italië, Polen, Frankrijk en Engeland. Wietse is als organist in dienst van de Protestantste Gemeente van Assen en de Adventskerk in Assen is hij de vaste organist is bij de bekende kerkmuziekserie Musica Pro Deo. Daarnaast heeft hij een eigen muziekschool voor orgel- en pianolessen en is hij actief als orgeladviseur en volgde daarvoor een opleiding bij de VOD in Heidelberg en Ludwigsburg (D). Meer informatie is te lezen op de website: wietsemeinardi.nl. Sinds 2020 organiseert Wietse de concertserie in de Koepelkerk in Veenhuizen samen met de Culturele Raad Norg en draagt hij zorg voor het beheer van het Hillebrand-orgel.
De entree bedraagt € 10,00, kaarten zijn te verkrijgen via www.cultureleraadnorg.nl


Drie Sterren Trio

29.09.2024, 11.15 uur

Brinkhof

Het Drie Sterren Trio: drie virtuozen met een wereld-repertoire! Dompel jezelf onder in de betoverende klanken van dit getalenteerde trio, bestaande uit Don Hofstee op gitaar en viool, Gertie Bruin op accordeon en Bert van Erk op contrabas. Ontdek een wereld van muzikale diversiteit met hoogtepunten uit genres als Balkan, Tango, Musette, Klezmer, Jazzstandards en Afro-latin.

Laat je meevoeren door de passie en vakmanschap van deze virtuozen en geniet van een ochtend vol prachtige muziek. Mis dit unieke concert niet en beleef een onvergetelijke muzikale ervaring met Het Drie Sterren Trio!


Les Deux Femmes Musicales

13-10-2024, 15.00 uur

Margarethakerk

Mirjam Teepe en Heleen Nijenhuis geven concert in Margarethakerk te Norg

Zondag 13 oktober spelen op uitnodiging van Culturele Raad Norg in de Margarethakerk om 15:00  Les Deux Femmes Musicales. Bestaande uit Mirjam Teepe op fluit en Heleen Nijenhuis op piano. Mirjam Teepe studeerde fluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Koos Verheul. Na haar master ontving zij een beurs waarmee ze een postgraduate course kon volgen aan de Royal Academy of Music in Londen bij de wereldberoemde fluitist William Bennett. Al jarenlang is zij een veelgevraagd remplaçant bij de gerenommeerde orkesten en ensembles in Nederland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Koninklijk

Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamer Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Phion en het ASKO|Schõnbergensemble. Met het RPhO en het ASKO|SE toerde Mirjam over de wereld en speelde zij onder de bezielende leiding van o.a. Valéry Gergiev, Bernard Haitink, Gustavo Dudamel, Yannick Nézet Seguin en Reinbert de Leeuw. Ze verleende haar medewerking aan verschillende cd opnames met het RPhO, ASKO|SE, RFO en het Nedpho en het NKO. Ook is zij een bevlogen fluitdocent. In 2016 richtte zij de Haagse Muziekcentrale op; een docentencollectief in Den Haag met topdocenten.

Heleen Nijenhuis begon op 7-jarige leeftijd met pianolessen bij Jan Lingen en Henny van Es.

Op 16-jarige leeftijd won ze 2 prijzen op het Edith Stein Concours. Ze studeerde piano op het Koninklijk Conservatorium bij Else Krijgsman en Geoffrey Madge. Zij speelde in verschillende voorstellingen van jeugdtheatergroep Stella Den Haag en reisde daarmee langs tal van Europese theaters. Ook trad ze regelmatig op met Slagwerkgroep Den Haag, o.a. op de Expo ’92 in Sevilla. Heleen werkt al geruime tijd op het Koninklijk Conservatorium als Coach pianist op de Jazz afdeling en bijvak piano docent. Thuis heeft ze een bloeiende lespraktijk voor volwassenen, ze componeert en geeft regelmatig concerten met o.a. violiste Martine Nijenhuis, de zangers van La Familia en fluitiste Mirjam Teepe met wie zij aan de wieg stond van de Haagse Muziekcentrale.

De kerk is open vanaf 14:30, de entree bedraagt € 20,00 maar in voorverkoop € 17,50 bij www.cultureleraadnorg.nl, DA Drogist Ina te Norg (contant) en bij Boekhandel Daan Nijman te Roden.