​De Brinkhof is een multifunctioneel gebouw waar dagelijks veel mensen over de vloer komen, hetzij voor werk of voor hun hobby. Veel organisaties maken gebruik van zalen voor hun wekelijkse repetitie of bijeenkomst. De Culturele Raad Norg geeft aan professionele of goede amateur-kunstenaars de gelegenheid hun werk in de Brinkhof te exposeren.

(De exposities in de Brinkhof zijn te zien op maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00)
Voor andere tijden, de Brinkhof: 0592-675 555.


Expositie “Openheid” van Bennie Timmer in de Brinkhof te Norg


Vanaf 15 januari t/m 29 februari exposeert Bennie Timmer olieverfschilderijen in De Brinkhof in Norg. Op deze tentoonstelling zullen ‘colourfield-schilderijen’ en ‘waterwerken’ te zien zijn.

Timmer (Academie Minerva 1982) toont in zijn werk een picturale belangstelling voor zijn eigen omgeving; het Noordelijke landschap. Land, water, lucht, licht en ruimte zijn terugkerende thema’s. De wijdsheid, de ruimte, maar soms ook microscopische waarnemingen stellen hem in staat herinneringen, ervaringen, gedachten en associaties aan een plek of een moment om te zetten in olieverf schilderijen.

Schilderijen ontstaan niet volgens een vooropgezet plan. Experimenten en toevallige vondsten die ontstaan in een open spel met materialen. Beeldende aspecten zoals kleur ruimte en vorm kunnen soms worden geconcretiseerd tot landschappen maar ze kunnen ook abstract blijven.
De derde openheid is meer filosofisch, de schilderijen balanceren op de grens tussen realistische verbeelding en pure schilderkunst. De schilderijen zijn soms zo abstract dat een interpretatie als landschap een bewuste handeling is van de beschouwer.


Nörger Varvers

Schilderclub De Nörger Varvers exposeren “Feest!” in de Brinkhof te Norg


Van 7 maart t/m 16 april is in de Brinkhof te Norg werk te zien van Teken- en Schilderclub De Nörger Varvers. Vrijdag 8 maart zal Bert Venema, voorzitter van Historische Vereniging Norch, de expositie om 17:00 uur openen. Het thema “Feest” is gekozen omdat in dezelfde periode op 23 maart het 50-jarig bestaan van de Brinkhof gevierd wordt. Daarnaast werkten de leden aan onderwerpen naar eigen keuze. De vereniging bestaat inmiddels al 42 jaar en veel mensen schilderen al jaren met veel plezier mee. Iedereen die het leuk lijkt om te leren schilderen of het al goed kan, is welkom.
De groepen bestaan maximaal uit 15 leden en oefenen wekelijks in de periode september t/m april. Dinsdagsmiddags in de Edenhof in Een onder leiding van Olga Talsma en woensdagsavonds in het Technasium van Dr. Nassaucollege Norg o.l.v. Jeanette Radstaak. Zie ook www.norgervarvers.nl