​De Brinkhof is een multifunctioneel gebouw waar dagelijks veel mensen over de vloer komen, hetzij voor werk of voor hun hobby. Veel organisaties maken gebruik van zalen voor hun wekelijkse repetitie of bijeenkomst. De Culturele Raad Norg geeft aan professionele of goede amateur-kunstenaars de gelegenheid hun werk in de Brinkhof te exposeren.

(De exposities in de Brinkhof zijn te zien op maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00)
Voor andere tijden, de Brinkhof: 0592-675 555.


Frans Hage

Frans Hage exposeert met Classic Cars in NorgIn de Brinkhof te Norg is van 22 april t/m 14 juni de expositie “Classic Cars” te zien van Frans Hage uit Zuidhorn. Hij tekende huizen uit deze plaats en schilderde er prachtige Classic Cars in. Maar zijn geboorteplaats Zierikzee op Schouwen Duiveland, is ook een belangrijk onderwerp in zijn kunst. Zoals veel jongens had Frans Hage als kind al veel belangstelling voor auto’s. In schuur en tuin bouwde hij raceauto’s en motoren van aardappel-kistjes. De interesse voor alles wat kon rijden werd versterkt met gevolgen van de watersnoodramp van 1953. Autowrakken van deze ramp werden op een terreintje vlakbij huis opgeslagen. Het werd een waar speelparadijs voor opgroeiende jongens. Later bouwde Frans graag automodellen van wonderschone ontwerpen als Jaguars en MG’s uit bouwdozen.

Van 1966 tot 1971 volgde Frans Hage de kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen waar hij cum laude afstudeerde. Vanaf 2000 begon hij met het tekenen van zijn “autokunst”. Eerst met ballpoint en potlood en later met softpastel en acrylverf. Frans Hage heeft op diverse plaatsen in Nederland geëxposeerd zoals in Rotterdam, Dordrecht, Zierikzee en Zwolle. Daarnaast heeft hij ook ruimtelijk werk gemaakt van gelast en geklopt plaatstaal. Enkele sculpturen zijn te zien in Zuidhorn, Lemmer en Burum. De Brinkhof in Norg is open op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk.


Kitty Blüm

Expositie “Tijd en Ruimte” van Kitty Blüm  in Norg

In MFC de Brinkhof te Norg is van 18 juni tot 2 augustus de expositie “Tijd en Ruimte”  van Kitty Blüm. De tentoonstelling omvat acrylschilderijen, tekeningen met inkt en oliekrijt, installatie met wol.

Kitty Blüm zoekt in haar schilderijen en tekeningen naar een spanning tussen lijnen en laat werkelijkheden in perspectief en tijd naast en door elkaar heen bestaan. Al haar werk ontstaat intuïtief waarbij het eindresultaat vooraf niet vaststaat. Het is echt een reis en ze wil graag dat de beschouwer dit ook zo ervaart en steeds weer nieuwe werkelijkheden ontdekt in het werk.

Ze schildert vaak een vorm van beweging, een tussenmoment zonder conclusie. Haar schilderijen zijn imaginaire landschappen waarin alles een betekenis heeft en waarbij de werkelijkheid en de droomwereld samenvalt.

Bij buiteninstallaties voegt ze vaak iets toe wat aanwezig is doordat het luistert, registreert of meebeweegt of meegroeit. Vaak bestaan de werken uit wol. In Norg staat (nu binnen) de installatie Ode aan Lisdodde.

Kitty Blüm volgde haar opleiding aan Academie Minerva in Groningen. De afgelopen jaren heeft ze o.a  opdrachten uitgevoerd voor het UMCG en geëxposeerd op  Kunstmaand Ameland en Feest van de Geest. Naast kunst verkoopt ze wenskaarten met zakjes zaden aan onder meer de Bijenstichting en Staatsbosbeheer.

De Brinkhof is op maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00 gratis toegankelijk.