​De Brinkhof is een multifunctioneel gebouw waar dagelijks veel mensen over de vloer komen, hetzij voor werk of voor hun hobby. Veel organisaties maken gebruik van zalen voor hun wekelijkse repetitie of bijeenkomst. De Culturele Raad Norg geeft aan professionele of goede amateur-kunstenaars de gelegenheid hun werk in de Brinkhof te exposeren.

(De exposities in de Brinkhof zijn te zien op maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00)
Voor andere tijden, de Brinkhof: 0592-675 555.


Kristi Neider

29 april t/m 9 juni 2023 – Expositie VRIJ!

Linosnedes

Kristi Neider (Tartu, Estland, 1976) volgde de kunstacademie in Tallinn. Zij is gespecialiseerd in vrije kunsten en grafiek. Sinds de afgelopen 15 jaar woont en werkt zij in Groningen. De laatste tien jaar hiervan richt zij zich op hoogdruk, linosnede. Kristi laat zich inspireren door herinneringen, impressies, sferen, natuurverschijnselen en mensen in haar omgeving. Dit voedt weer haar bijzondere kijk op de wereld die ook gevormd is door haar land van herkomst: met veel natuur, veel innovatie en weinig mensen. Een beeld heeft meer dan één betekenis en is opgebouwd uit meerdere lagen.

Lijnen en kleuren spelen in haar werk een grote rol. De beelden in haar hoofd brengt ze over naar papier waar ze verder verwerkt, gemanipuleerd en bijgeschaafd worden. Na dit proces volgt het harde analoge werk (uitsnijden van de beelden) om het beeld over te brengen naar hout of lino. Het beeld krijgt zijn uiteindelijke vorm nadat een collage van verschillende stukken van meerdere lagen verf zijn voorzien en door een handmatig te bedienen zware pers gehaald zijn.

Elk nieuw werk geeft een nieuw stadium weer in haar ontwikkeling. Dit is goed te zien in deze tentoonstelling: het werk van Kristi Neider is zeer divers maar wie de lagen begint te zien in de werken, ziet dat alle werken met elkaar verbonden zijn. Van werk naar werk zie je de ontwikkelingen, de experimenten, de speelse elementen en de alles verbindende spiraal die van werk naar werk gaat. Hiermee is het beeld gevangen dat maar kort heeft bestaan: het beeld van de omgeving, het moment van in de omgeving zijn, opgaan in de omgeving, er bestaat niets anders dan de omgeving.

Herman van de Poll

12 juni t/m 28 juli 2023 Expositie “geoChao” ( geometrische chaos)

gemengde techniek

Levensdoek, linnen

De taal van het werk van Herman van de Poll is gebaseerd op de mathematische vormen uit de Chaostheorie.

De ideeën van de Chaostheorie en de door hem gekozen methode leiden tot de ontwikkeling van de composities in zijn werk. Hij streeft hierbij naar een onpersoonlijke werkwijze die voor iedereen inzichtelijk is. De methode is gebonden aan strikte spelregels en deze spelregels leiden tot een compositie.

Naast de techniek acryl- of olieverf op linnen gebruikt hij potloodlijnen en afplaktape voor de nauwkeurigheid. De ”ontmanteling”, het verwijderen van de tape is spannend.

Tot deze ontmanteling blijft het geheel verborgen en is de verrassing groot. Als het werk hem verrast, dan weet hij dat er iets goeds is ontstaan.