​De Brinkhof is een multifunctioneel gebouw waar dagelijks veel mensen over de vloer komen, hetzij voor werk of voor hun hobby. Veel organisaties maken gebruik van zalen voor hun wekelijkse repetitie of bijeenkomst. De Culturele Raad Norg geeft aan professionele of goede amateur-kunstenaars de gelegenheid hun werk in de Brinkhof te exposeren.

(De exposities in de Brinkhof zijn te zien op maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00)
Voor andere tijden, de Brinkhof: 0592-675 555.


Wilma Horlings

19 september tot 26 oktober 2023

Wilma Horlings Hadders exposeert in Norg

In de Brinkhof te Norg is van 19 september t/m 26 oktober de expositie “van Huis tot Land” van Wilma Horlings Hadders uit Kiel-Windeweer te zien. Al sinds begin jaren negentig ligt de passie van Wilma Horlings bij schilderen. Ze is autodidact en werd geïnspireerd en gestimuleerd door verschillende kunstenaars, o.a. Dina Belga, René Jansen,  Alida Evers, Dorry v.d. Winkel.

Wilma volgde tevens een jaar de vooropleiding aan de klassieke academie. Vele jaren schilderde ze het liefst aquarellen, later kwam ook de interesse voor andere technieken. Sinds een paar jaar gebruikt ze gemengde technieken, hierin gestimuleerd door Edith Stoel. Die leerde haar te werken met diverse materialen, abstraheren en collages maken. Wilma kiest vaak voor stillevens, bloemen en landschappen uit de eigen omgeving. Ze wil zich betrokken voelen bij het onderwerp en zoekt ze uit op basis van kleur, vorm en compositie.

Ze heeft op diverse locaties geëxposeerd, zoals bij Galeriede Smederij te Sappemeer, en Galerie De Groninger Kroon. Op de expositie in De Brinkhof in Norg zullen vooral werken in gemengde technieken op doek,MDF plaat en acrylpapier te zien zijn. De onderlaag is opgebouwd uit verschillende lagen de zgn. verfhuid. Deze kan bestaan uit  afdrukken van kranten, zijdevloeipapier, inkten, lapjes, draden. Zo ontstaat een mooie en verrassende structuur.  Na het opbouwen van de verfhuid begint het schilderen met acrylverf. De onderliggende lagen zijn mede bepalend voor het eindresultaat. De Brinkhof is gratis toegankelijk op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00.